IVECO viert de rol van vrouwen in de transportsector

08/03/2021

IVECO werkte samen met Ogilvy en Freeda om de verhalen te vertellen van drie onstopbare vrouwen in hun dagelijks leven in de transportwereld.

Turijn, 8 maart 2021

Vrouwen op het werk, in hun dagelijks leven. Onstopbare vrouwen die met passie en vastberadenheid in de truckbusiness werken, elke dag genderstereotypen doorbreken en verandering voor de jongere generaties brengen. Dit is het centrale thema van “Truck Queens", een docuvideo die IVECO op International Women's Day wijdt aan alle vrouwen die in de transportwereld werken, hun rol vieren en een stem geven aan hun ervaring uit de eerste hand.

IVECO werkt samen met het wereldwijde communicatiebureau Ogilvy en mediabedrijf Freeda om de verhalen te vertellen van drie onstopbare vrouwen die carrières hebben opgebouwd in deze historisch door mannen gedomineerde industrie. In een docuvideo delen de drie vrouwen – die uit verschillende landen en verschillende achtergronden komen, maar hun passie gemeen hebben – hun dromen, praten ze over de obstakels en vooroordelen waarmee ze te maken hebben gehad en vertellen ze het verhaal van hoe ze met moed hebben gevochten voor de professionele erkenning die ze verdienen in hun gekozen vakgebied.

De eerste getuigenis is van Judith Ehrmann, een ervaren monteur voor het truckracing Team Schwabentruck, dat deelneemt aan het FIA European Truck Racing Championship. Ze is verantwoordelijk voor het klaar maken van de racetruck van hoofdpiloot Steffi Halm en rijdt in de IVECO S-Way servicetruck van het team.
Ze vond haar passie op jonge leeftijd, in het bedrijf van haar familie: "Mijn ouders hebben een heel klein familiebedrijf" legt Judith uit. "Het was altijd druk, je werd vuil en het was leuk om de jongens te zien werken. Zo begreep ik dat ik monteur wilde worden, en zo ging ik aan de slag."

De tweede getuigenis is van Lorella Della Torre, die een carrière heeft opgebouwd als Sales Manager bij een Italiaanse IVECO-dealer. In haar 30 jaar waarin ze verschillende rollen binnen haar organisatie vervulde, heeft ze het respect van haar collega's en klanten verdiend. Het was geen gemakkelijke keuze: “In de jaren tachtig, toen ik in de verkoop begon te werken, bestond de rol van verkoopster niet, dus heb ik deze gemaakt. Ik kwam in een volledig mannelijke omgeving, waar geen ruimte voor mij was. Ik moest me een weg naar binnen banen."

De derde getuigenis is van Oti Cabadas, die traditionele vooroordelen heeft overwonnen om een ervaren vrachtwagenchauffeur te worden. Ze heeft jaren achter het stuur van vrachtwagens gezeten en nu heeft ze de kans gekregen om met een IVECO S-Way te rijden op langeafstandsmissies. Het leven op de weg is zwaar, maar Oti vindt het geweldig: “Mensen zien het gewoon als een voertuig, maar voor ons is het onze thuis. In deze baan breng je veel offers, maar ik vind het fantastich en ik haal er veel uit – ik zou “trucking” niet opgeven, hoe moeilijk het ook is."

Luca Sra, Chief Operating Officer IVECO Truck Business Unit, stelt: "Bij IVECO zijn we er trots op om de rol van vrouwen in onze industrie te benadrukken, dat nog steeds enorm onderschat wordt. We wouden hun bijdrage en hun vastberadenheid om te slagen in hun gekozen beroep vieren. De drie vrouwen delen een diepgewortelde passie voor hun carrière, die hen ertoe heeft aangezet om te breken met stereotypen en een carrière voor zichzelf te creëren, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor toekomstige generaties vrouwen. We hopen dat dit project de jonge vrouwen van morgen zal inspireren om hun passie te volgen, waar het hen ook brengt."

De docuvideo, geproduceerd door Freeda, wordt uitgezonden op IVECO LIVE CHANNEL www.ivecolivechannel.com en wordt gedeeld op de sociale mediakanalen van IVECO en Freeda.

 

Bekijk hier de video

IVECO viert de rol van vrouwen in de transportsector