IVECO duurzaam aanwezig op de European Truck Races

15/06/2021

De European Truck Racing Association (ETRA) en IVECO hebben hun jarenlange samenwerking verlengd tot het einde van het seizoen 2023. IVECO is de officiële partner van het FIA European Truck Racing Championship voor de komende drie seizoenen, te beginnen met de eerste race van dit jaar op de Hungaroring (Hongarije) op 12 en 13 juni 2021.

Een belangrijk element van de samenwerking is dat IVECO de exclusieve leverancier zal zijn van de pace truck, een IVECO S-WAY NP, voor alle races in de komende drie seizoenen, en de eerste milieuvriendelijke pacetruck ooit zal worden met alternatieve tractie in een ETRC-evenement.

Thomas Hilse, IVECO Brand President, merkte op: "De toekomst van truck racen is zonder twijfel het bereiken van nul emissies, en de IVECO S-WAY NP pace truck brengt die ambitie een stap dichterbij.

IVECO zal opnieuw deelnemen aan het FIA European Truck Racing Championship als technisch sponsor van de "Die Bullen von IVECO", de samenwerking tussen de Hahn Racing en Schwabentruck teams. De Duitse coureur Steffi Halm keert terug als teamleider van het Schwabentruck-team.

Team Hahn wordt vertegenwoordigd door de zesvoudig Europees kampioen Jochen Hahn, die de editie van 2019 domineerde achter het stuur van zijn IVECO Stralis-truck.

IVECO zal ook worden vertegenwoordigd door nog twee teams: Reinert Racing en Don't Touch Racing.

Andere artikels