IVECO BUS haalt grote bestelling binnen voor de levering van elektrische bussen aan de stad Parijs, Frankrijk

05/09/2021

Met deze bestelling van 180 elektrische bussen, samen met de 247 bussen die al in gebruik zijn, wordt IVECO BUS, een toonaangevende fabrikant van bussen en touringcars en een merk van CNH Industrial N.V., de belangrijkste leverancier van elektrische bussen aan de RATP. Het markeert een nieuwe belangrijke stap in de uitvoering van het Bus 2025-plan dat erop gericht is de bus vloot van Parijs en de omliggende regio milieuvriendelijker te maken.

De 100% elektrische, emissievrije voertuigen bieden een aantal belangrijke milieuvoordelen, zoals een betere luchtkwaliteit, minder broeikasgassen en minder geluidshinder, en kunnen 's nachts in het depot worden opgeladen.

Dit volledig elektrische model wordt geproduceerd in het excellentiecentrum voor elektromobiliteit van HEULIEZ  in Rorthais, Frankrijk, en maakt deel uit van de reeks bussen met batterijvoeding. Het model is beschikbaar in vier lengtes en drie laadmodi: 's nachts op het depot, via pantograaf of gemengd laden om te voldoen aan de specifieke autonomiebehoeften van elke klant.

Dit belangrijke nieuwe contract voor het merk IVECO BUS onderstreept het engagement van CNH Industrial om te investeren in de ontwikkeling van een complete reeks voertuigen op alternatieve brandstof.