IVECO ‘drives the road of change’ op IAA 2022

19/09/2022

IVECO ‘drives the road of change’ op IAA 2022 en onthult zijn nieuwste innovaties op het gebied van alternatieve aandrijvingen die de transportsector naar nul emissies zullen leiden.

IVECO onthult zijn visie op de weg naar een "netto nul" wereld en toont zijn volledige gamma aan duurzame en emissievrije transportoplossingen: voertuigen aangedreven door geavanceerde alternatieve aandrijfkrachten geïntegreerd met een uitgebreid aanbod van digitale en geconnecteerde diensten.

IVECO komt zijn belofte om de doelstelling om tegen 2040 koolstofvrij te zijn na met een all-range en multi-energie benadering die vertrouwt op biomethaan, batterij-elektrische en brandstofceltechnologieën om het volledige gamma van lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigmissies te dekken.

De IAA Transportation 2022 is het perfecte forum voor de commerciële introductie van de nieuwe emissievrije 100% batterij-elektrische eDAILY en het heavy batterij-elektrische voertuig (BEV) van Nikola Tre in zijn Europese 4x2 Trekker-versie.

IVECO biedt een glimp van de volgende stap op weg naar nulemissies met een bètaversie van zijn brandstofcel-elektrische voertuigen (FCEV) voor stedelijke, regionale en langeafstandsmissies - het lichte bedrijfsvoertuig eDAILY FCEV en de Europese 6x2 Trekker-versie van de Nikola Tre FCEV heavy-duty truck.

IVECO, het bedrijfswagenmerk van de Iveco Group, maakt een sterk statement met zijn visie op het toekomstige koolstofvrije transport op de IAA Transportation, de toonaangevende internationale beurs voor de bedrijfswagenindustrie. Op een uitgebreide stand van meer dan 4.300 vierkante meter laat het zien hoe het technologie opnieuw uitvindt om mobiliteit koolstofvrij te maken en klanten oplossingen op maat van hun bedrijf te bieden. IVECO toont het flexibele full-line aanbod van het merk, dat de drie belangrijkste pijlers belichaamt die de strategie van het merk vormgeven: bedrijfsproductiviteit, chauffeurservaring en duurzaamheid.

Het ondersteunt zijn intentieverklaring met tastbare acties: de commerciële introductie van twee belangrijke producten op zijn routekaart naar duurzaamheid - de baanbrekende nieuwe eDAILY en de Europese 4x2 Artic-versie van de Nikola Tre BEV (batterij-elektrisch voertuig) - en de onthulling van zijn eerste betaversie brandstofcel LCV zware vrachtwagen: de eDAILY FCEV (brandstofcel elektrisch voertuig) en de Europese 6x2 Artic versie van de Nikola Tre FCEV.

Luca Sra, President, Truck Business Unit, Iveco Group, zei tijdens de persconferentie die vandaag op de stand werd gehouden: "Wij bij IVECO willen de weg van verandering inslaan. We hebben onze toewijding versterkt om de samenleving vooruit te helpen door samen te werken met onze klanten en de transformatie van onze industrie te stimuleren. Om dit te doen, hebben we onze strategie geheroriënteerd, onze vaardigheden uitgebreid en onze producten servicebenadering opnieuw uitgevonden. We hebben de ambitie om de meest betrouwbare partner en full-line speler te zijn voor onze klanten. We willen hen betrouwbare, duurzame en intelligente transportoplossingen bieden, zodat ze hun bedrijf efficiënt en winstgevend kunnen runnen met respect voor ons kostbare milieu. Om de weg van verandering te stimuleren, hebben we een nauwkeurige routekaart naar duurzaamheid opgesteld, waarbij IVECO tegen 2040 naar netto nul koolstof zal gaan door middel van een multi energiebenadering met alle afstanden. En vandaag openen we een nieuw tijdperk in de wereld van lichte bedrijfsvoertuigen met de nieuwe eDAILY: geen koolstofemissies, volledige toegang tot alle gebieden en de gemoedsrust van het werken met een betrouwbaar voertuig."

IVECO onthult op de IAA 2022 ook de nieuwe kleur die het heeft gekozen voor zijn merklogo om de kracht van deze ambitie aan te geven, door zijn toonaangevende blauw te "versterken" door over te schakelen naar de nieuwe "Energy Blue" kleur, een eigentijdse kleur die het merk associeert met kracht, dynamiek en digitale innovatie.


IVECO: een unieke erfenis om de weg van verandering te bewandelen
De beursstand trekt bezoekers aan en neemt hen mee op een reis door de IVECO-geschiedenis, die begint met de Tree of Energy van het merk: een omgekeerde boom met wortels die wijzen op de historische merken in de unieke erfenis van IVECO - Fiat, OM, Lancia, Unic, Magirus, Pegaso. De Tree of Energy maakt gebruik van dit rijke erfgoed om de nieuwste technologieën van het merk aan te drijven die op de stand eromheen staan opgesteld. IVECO's toekomstgerichte visie is voelbaar op de hele stand: 17 voertuigen die representatief zijn voor de nieuwste alternatieve aandrijfoplossingen van het merk en speciale geïntegreerde diensten. Nog eens 29 voertuigen worden tentoongesteld in de buitenruimte van het merk, waarbij de volledige productlijn van het merk wordt getoond die alle lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigmissies en mobiliteit van mensen omvat. IVECO biedt bezoekers ook de mogelijkheid om een proefrit te maken met de nieuwe IVECO eDAILY BEV, Nikola Tre BEV en een prototype van de eDAILY FCEV, en de DAILY met de revolutionaire Air Pro-ophanging te ervaren.

Nieuwe eDAILY: een game changer in zero emissie regionaal vervoer
IVECO leidt de weg naar emissievrij elektrisch vervoer met de officiële lancering van de eDAILY. De 'electric twin' van de iconische DAILY, biedt het volledige assortiment met alle carrosserievarianten - bestelwagen, chassiscabine en minibus, van 3,5 ton tot 7,2 ton. Het behoudt de gevierde kenmerkende functies van de

DAILY en beschikt over een volledig modulaire batterijset van 37 kWh die optimalisatie van het bereik mogelijk maakt en de eDAILY aanpasbaar maakt aan alle missies. De nieuwe eDAILY slaat ook nieuwe wegen in door elektrische voertuigen in de ombouwbusiness te introduceren met de baanbrekende mogelijkheid om verschillende soorten ePTOs tot 15 kW te installeren. Dit betekent dat het koelunits, kranen en andere opbouw van stroom kan voorzien - zelfs de meest veeleisende zoals afvalinzameling en hoogwerkers, zoals getoond op de stand.

IVECO biedt een volledig ecosysteem van diensten met de eDAILY om klanten te helpen hun weg naar e-mobiliteit te vinden. Speciale e-services omvatten de innovatieve eDAILY Routing-app, die samenwerkt met het voertuig om de actieradius van het voertuig te voorspellen, de vereiste batterijladingen om de bestemming te bereiken en de exacte aankomsttijd. De IVECO ON Easy Daily-app, geïntegreerd met de IVECO DRIVER PAL-assistent, biedt informatie die specifiek is voor elektrische voertuigen, zoals de gezondheidscheck van het voertuig, het batterijniveau, het op afstand plannen van opladen en conditioneren, navigatie naar oplaadstations en meer.

Strategische partnerschappen op weg naar het koolstofvrij maken van regionaal en langeafstandsvervoer
IVECO deelde het podium van de persconferentie met twee strategische partners op weg naar decarbonisatie: Nikola Corporation en Hyundai Motor Company.

Nikola Corporation (Nasdaq: NKLA), wiens expositie is ondergebracht op de stand van IVECO, kondigde de officiële opening aan van bestellingen voor de Europese 4x2 Trekker-versie van de Nikola Tre BEV en presenteerde een prototype Nikola Tre FCEV in zijn Europese 6x2 Trekker-versie - de nieuwste oplossingen van het merk om regionale en langeafstandsmissies koolstofvrij te maken met voertuigen die als objectief hebben om prestaties, efficiëntie en duurzaamheid te verbeteren. Deze voertuigen van de eerste generatie, die in staat zijn tot een bereik van ongeveer 500 km en 800 km, concurreren in de zwaarste missies tegen de zeer gevestigde fossiele diesel, die meer dan een eeuw en vele generaties voertuigen heeft gehad om hun huidige staat te bereiken.

IVECO en Hyundai onthulden een werkend prototype van de eDAILY FCEV uitgerust met Hyundai's 90 kW waterstof brandstofcelsysteem en 140 kW e-motor, en een batterijpakket van FPT Industrial, het aandrijflijnmerk van Iveco Group. Het GVW (Gross Vehicle Weight) prototype van 7,2 ton is getest in Europa en bevestigt een actieradius van 350 km, een maximaal laadvermogen van 3 ton en een tanktijd onder de 15 minuten. Hoewel de eDAILY BEV het meest geschikt is voor korte ritten, is de eDAILY FCEV ideaal voor leveringen die een groot bereik met een hoog laadvermogen vereisen. Het eDAILY FCEV-prototype en een Hyundai Fuel Cell-expositie zijn te zien op de IVECOstand.

GATE: een innovatief businessmodel voor zero-emissie mobiliteit
Tijdens de persconferentie kondigde Iveco Group haar plan aan om een innovatief bedrijfsmodel te gebruiken om de deur naar emissievrije mobiliteit voor een groot aantal klanten te openen: het Green & Advanced Transport Ecosystem (GATE) is een all-inclusive langetermijnverhuurmodel voor elektrische voertuigen, dat ook een exclusieve en innovatieve EV-dedicated pay-per-use-formule zal omvatten.

IVECO S-WAY Fuel Hero: het voertuig dat de bedrijfsproductiviteit maximaliseert
IVECO breidt zijn IVECO S-WAY-aanbod uit met een versie met een nieuwe Cursor 13 490 pk en een compleet aanbod aan slimme diensten. De nieuwe IVECO S-WAY 490 pk levert uitstekende prestaties met deze motor, ontwikkeld door het gerenommeerde zustermerk FPT Industrial. Het voertuig wordt aangeboden met een specifieke configuratie van opties die de algehele brandstofefficiëntie met maximaal 4% kunnen verbeteren. IVECO's Professional Fuel Advising Service kan nog eens 4% besparing opleveren. De nieuwe IVECO S-WAY 490 pk is een echte Fuel Hero, het beste complete aanbod dat is ontworpen om het brandstofverbruik van de klanten te verlagen en
hun bedrijfsproductiviteit te maximaliseren.

IVECO Services: het uitgebreide ecosysteem van IVECO geïntegreerde diensten
Het merk onthulde ook IVECO Services, de binnenkort te lanceren overkoepelende naam die het volledige portfolio van geïntegreerde diensten van het merk zal dekken. Het zal een uitgebreid en voortdurend groeiend ecosysteem van oplossingen creëren die klanten kunnen ondersteunen bij al hun zakelijke en operationele vereisten. Het IVECO Services-platform zal worden georganiseerd in 9 clusters om het voor klanten gemakkelijk te maken om de oplossingen te identificeren die aan hun specifieke vereisten voldoen.


FPT Industrial: geavanceerde aandrijflijntechnologieën voor IVECO's elektrische aanbod
FPT Industrial presenteert zijn geavanceerde technologieën en componenten voor IVECO's nieuwe elektrische voertuigen: het battery pack en central drive in de nieuwe eDAILY en de eAxle voor de Nikola Tre. Het promoot ook zijn volledige aandrijflijnaanbod op zijn speciale stand in hal 21.

IVECO BUS: een pionier in duurzame mobiliteitsoplossingen
IVECO BUS, een ander merk van de Iveco Group en een belangrijke Europese speler in voertuigen met alternatieve aandrijving, is aanwezig op de stand om de sterke inzet van de groep voor duurzaamheid op het gebied van personenvervoer te vertegenwoordigen. IVECO BUS-oplossingen voor emissievrije stedelijke mobiliteit zijn vertegenwoordigd op de beursstand met het 12 meter lange volledig elektrische E-WAY nachtlaadmodel uitgerust met cameraspiegelsysteem en de nieuwste batterijtechnologie. Deze 100% elektrische stadsbus draagt bij aan het koolstofvrij maken van het personenvervoer en biedt tot 400 km actieradius voor maximaal 462 kWh aan boord.

Duurzaamheid, bedrijfsproductiviteit en chauffeurservaring: IVECO's strategische pijlers
De voorstelling op de stand van IVECO is verdeeld in drie gebieden gewijd aan de strategische pijlers van het merk, die worden belichaamd door het flexibele full-line aanbod van producten geïntegreerd met een compleet gamma aan digitale en verbonden diensten.

Het duurzaamheidsgebied is prominent aanwezig en toont IVECO's complete aanbod voor klanten die op zoek zijn naar groene oplossingen. Het display illustreert perfect de multi-energiebenadering van het merk met aardgas-, BEVen FCEV-voertuigen voor een breed scala aan missies - van stedelijk tot lang transport. Centraal staan de eDAILY en Nikola Tre BEV die hun debuut maken op de show. Bio-methaan aangedreven voertuigen hebben ook een sleutelrol te spelen bij het bereiken van de sustainability-doelstellingen en netto-nul koolstofemissiedoelstellingen. Ze hebben als bijkomend voordeel dat ze de creatie van een circulaire economie mogelijk maken. De tentoongestelde voertuigen – de DAILY CNG-bus voor pakketbezorging en de IVECO S-WAY LNG-wissellaadbak voor internationaal langeafstandsvervoer – zijn representatief voor IVECO's aanbod van kant-en-klare oplossingen voor decarbonisatie. De opstelling in het gebied gewijd aan Bedrijfsproductiviteit illustreert de verschillende manieren waarop IVECO aan de zijde van zijn klanten staat en complete transportoplossingen biedt om fleetowners te helpen het gebruik van hun wagenparken te optimaliseren, de uptime van hun voertuigen te maximaliseren, hun TCO te verlagen en hun brandstofefficiëntie te verbeteren. Voertuigen zoals de IVECO S-WAY Fuel Hero en de Daily Hi-Matic met Eco-modus, samen met de IVECO ON connectiviteitsdiensten van het merk, zoals Fleet Management en Uptime, bieden effectieve oplossingen voor klanten om hun bedrijfsproductiviteit en winstgevendheid te verbeteren.

IVECO's op de bestuurder gerichte aanpak wordt benadrukt in het Driver Experience-gedeelte van de stand met een sectioneel model van de IVECO S-WAY. Het illustreert hoe IVECO zijn voertuigen ontwerpt rond de behoeften van de bestuurder om een uitstekende ervaring te bieden met een focus op veiligheid, comfort en connectiviteit. Ook vertegenwoordigd is IVECO's uitgebreide aanbod van driver-centric services ontwikkeld om het dagelijks leven van de chauffeurs aan boord te verbeteren. Ze omvatten de EasyWAY-app en de Easy Daily App, waarmee de bestuurder de cabine- en voertuigbeheerfunctionaliteiten op zijn mobiele apparaat kan bedienen en toegang kan krijgen tot de wereld van IVECO on digitale diensten. De Safe Professional Driving-service helpt hen veilig te rijden. De IVECO Driver Pal, de eerste vocale metgezel van de bestuurder, stelt hen in staat om hun digitale leven aan boord te brengen, te communiceren met hun voertuig en toegang te krijgen tot IVECO's geconnecteerde diensten via Alexa, de Amazon voice virtual assistant. Het merk zorgt ook voor de chauffeurs met TOP CARE, de eerste premium assistentieservice in de branche, aangedreven door IVECO's connectiviteit. Het ondersteunt de chauffeurs in geval van onvoorzien buitengewoon onderhoud met een fast-track service- en hospitality-pakket. IVECO's reis die de bestuurder centraal stelt in zijn ontwerpen begon in 2019, met de lancering van de IVECO S-Way, en culmineert in de nieuwe IVECO Driver's Club, het getrouwheidsprogramma gewijd aan de gemeenschap van IVECO S-WAY-chauffeurs.

Te zien in dit deel van de stand zijn drie Special Edition-voertuigen die IVECO's solide en prestigieuze erfgoed samenbrengen met zijn niet-aflatende streven naar innovatie om aan de behoeften van klanten te voldoen. De Turbo Star special edition van de IVECO S-WAY is een eerbetoon aan één van de meest iconische, innovatieve en commercieel succesvolle trucks van het merk. Twee Daily special editions, onthuld tijdens de persconferentie, bieden een unieke combinatie van verleden en toekomst, omdat ze inspiratie halen uit twee legendarische OM-voertuigen uit de jaren 50 en 60, de Tigrotto en de Leoncino. Deze iconische voertuigen speelden een fundamentele rol in de transportwereld en drukten hun stempel op de bloeiende economie van die jaren. De Leoncino special edition is een vintage interpretatie van de nieuwe eDAILY, terwijl de Tigrotto een variant is van de 4x4 Daily.

Een selectie van IVECO's best-in-class voertuigen wordt ook getoond op de 1.000 m² grote externe ruimte van het merk gewijd aan de Mission Approach van het merk, die gericht is op het uitbreiden en innoveren van zijn productportfolio door te investeren in missiespecifieke oplossingen om elke klant het voertuig te bieden dat precies overeenkomt met hun vereisten.

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

Noodzakelijke cookies (zijn nodig voor de correcte werking van de website)


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen