IVECO Eurocargo MY24

17/11/2023

De nieuwe Eurocargo introduceert een nieuwe technologie en aardgas in het hele gamma, waardoor het 'de juiste keuze is voor elke missie'.

  • De zeer veelzijdige Eurocargo krijgt nieuwe CNG-motoren - het enige voertuig van 12 tot 19 ton dat aardgas over het hele gamma aanbiedt
  • De nieuwe automatische 8-versnellingsbak van ZF verbetert het rijcomfort en de brandstofefficiëntie met
    5%.
  • Het nieuwe, volledig configureerbare Digital Cluster en Infotainmentsysteem zitten boordevol functies
    waarbij de bestuurder centraal staat.
  • Nieuwe ADAS-systemen (Advanced Driver Assistance Systems) bieden bescherming voor kwetsbare
    weggebruikers en verhogen de veiligheid aan boord en op de weg.


De nieuwe Eurocargo is de meest geavanceerde versie van het historische gamma tot nu toe. De vernieuwde digitale cockpit, nieuwe ADAS, digitale diensten dankzij geavanceerde connectiviteit en nog meer duurzaamheid, dankzij een uitgebreid CNG-gamma, maken van de Eurocargo de vrachtwagen waarin chauffeurs willen rijden. Een echt krachtige troef voor alle bestuurders.

Aardgas voor elke missie - een primeur in zijn klasse

IVECO is marktleider op het gebied van alternatieve brandstoffen en biedt met Compressed Natural Gas (CNG) een uitstekende oplossing om de uitstoot drastisch te verlagen met behoud van de bedrijfscapaciteit en een lage Total Cost of Ownership (TCO). Wanneer CNG-voertuigen op biomethaan rijden, kunnen ze een CO2-reductie tot 95% opleveren in vergelijking met een gelijkwaardig dieselvoertuig. De nieuwe Eurocargo heeft een volledig nieuwe generatie Tector 7 CNG-motoren die beschikbaar zijn voor het hele gamma. Dit is het enige voertuig van 12 tot 19 ton dat aardgas over het hele gamma aanbiedt aan exploitanten die hun uitstoot willen verminderen.

De nieuwe 6,7-liter CNG-motor is verkrijgbaar in drie versies: 220pk, 250pk en 280pk. Naast een hogere motorcapaciteit en meer vermogen biedt deze truck ook het beste brandstofverbruik in zijn klasse en een verbeterde CO2-uitstoot tot -10% in vergelijking met de Tector 7 Diesel. De CNG-missiecapaciteit is ook verbeterd met de introductie van een tankoptie van 115 liter voor een groter rijbereik zonder dat dit ten koste gaat van het laadvolume met een capaciteit van maximaal 1.100 liter gascilinder. De nieuwe Eurocargo draagt echt bij aan de weg van verandering door meer klanten dan ooit in staat te stellen over te stappen op levensvatbare alternatieve brandstoffen zonder dat dit ten koste gaat van de missiecapaciteit.

Nieuwe 8-traps automatische transmissie - meer efficiëntie en rijcomfort

Een nieuwe standaardtransmissie is beschikbaar op zowel diesel- als CNG-modellen voor nog meer efficiëntie. De automatische ZF8-HP-transmissie met 8 versnellingen wordt de standaardkeuze en zorgt voor een brandstofbesparing tot 5%, terwijl er ook een optionele Allison 3000 automatische transmissie beschikbaar is.

Nieuwe configureerbare digitale cluster en infotainment verbeteren de rijervaring

Updates voor het dashboard zijn ontworpen om het leven van de bestuurder aan boord te vergemakkelijken, door meer gemak en meer mogelijkheden toe te voegen. Een nieuw, volledig digitaal cluster met een 10-inch display staat centraal in de cabine en is voorzien van rijke grafische beelden die in één oogopslag uitstekend zicht bieden op voertuiginformatie. Dit display kan naar wens van de bestuurder worden geconfigureerd om afleiding te verminderen en de bruikbaarheid te verbeteren. Nieuwe bedieningselementen aan de stuurkolom houden alles binnen handbereik van de bestuurder.

Een andere technologische toevoeging aan de cabine is een nieuw 7-inch infotainmentsysteem met touchscreen waarmee bestuurders hun digitale leven aan boord kunnen brengen en toegang hebben tot navigatie. Een DAB-radio en achteruitkijkcamera zijn ook beschikbaar. Inzittenden kunnen optimaal profiteren van twee USB-poorten voor het opladen van slimme apparaten, terwijl het aansluiten van een iOS- of Android smartphone Apple CarPlay en Android Auto mogelijk maakt, zodat bestuurders toegang hebben tot bekende apps die ze dagelijks gebruiken. Elke missie begint met de sleutel, en dit nieuwe model wordt geleverd met een nieuwe elektronische sleutel met een modern maar robuust design dat de missiegerichtheid van het voertuig aanvult.

Nieuwe verbonden functies verhogen het bestuurderscomfort en de productiviteit

Elke Eurocargo wordt nu standaard geleverd met een Connectivity Box, waardoor dit de meest verbonden Eurocargo ooit is. Bestuurders krijgen toegang tot de digitale diensten van IVECO, waaronder truckmonitoring en diagnose op afstand om stilstand te verminderen, en tot tools voor vlootbeheer via het IVECO ON klantenportaal.

Ook nieuw voor Eurocargo is IVECO Driver Pal, de baanbrekende spraakgestuurde reisbegeleider aan boord die is gebaseerd op Amazon Web Services (AWS)-technologie en Alexa-functies. Ontworpen om de beschikbaarheid van het voertuig te maximaliseren door middel van routeplanning en voertuigstatusbewaking, vermindert het vertragingen en onverwachte stilstand. Eurocargo chauffeurs zullen in staat zijn om te communiceren met het voertuig door middel van spraakopdrachten, waardoor ze gefocust blijven op de weg en dus de veiligheid verbeteren.

De nieuwe Easy Cargo App is een enkel touchpoint dat bestuurders nog meer controle geeft over hun voertuig. De app biedt toegang tot de Rijstijl Evaluatie, die hen kan helpen hun rijgewoonten te verbeteren met suggesties over veilig rijden, brandstofefficiëntie en de gezondheid van het voertuig. De Easy Cargo app verbindt de bestuurder ook rechtstreeks met de Remote Assistance Services en Over the Air Updates van de voertuigsoftware en kan worden gebruikt om cabinefuncties te bedienen, zoals airconditioning, extra cabineverwarming, verlichting en deuren, waardoor het comfort van de bestuurder wordt verhoogd.

Klanten kunnen profiteren van een nieuwe functie voor voorspellend onderhoud op basis van de gegevens die door Eurocargo worden gegenereerd. Hiermee kan de operator de onderhouds- en reparatiewerkzaamheden optimaliseren voor zijn missie, onderbrekingen tot een minimum beperken en het gebruiksgemak vergroten.

Uitstekende rijervaring en verbeterde veiligheid met de nieuwe ADAS en autonome rijfuncties.

De nieuwe Eurocargo voldoet aan alle nieuwe GSR (Global Safety Regulations) met een nieuwe elektronische architectuur die ontwikkeld is om een groot aantal nieuwe systemen aan te sturen. Deze omvatten Alcohol Interlock Preparation, Intelligent Speed Assist, Moving Off Info System, Blind Spot Info System, Reversing Detection, Emergency Stop Signal, Lane Departure Warning System.

Een divers en flexibel aanbod maakt de nieuwe Eurocargo klaar voor elke missie

De nieuwe Eurocargo is klaar voor elke missie dankzij zijn zeer veelzijdige configuraties. Het sterke chassis van het voertuig, dat varieert van 7,5 tot 19 ton, is ideaal voor leveringen in de stad of regio, de bouw, gemeentelijke opdrachten en zelfs off-road met de Eurocargo 4x4.

Met een draaicirkel van 11 m in zijn klasse is de Eurocargo gemakkelijk te manoeuvreren in stedelijke gebieden en de perfecte partner voor leveringen in dichtbevolkte gebieden. Een reeks wielbasissen van 2.790 mm tot 6.570 mm met een robuust parallel recht frame is geschikt voor veeleisende toepassingen en de installatie van speciale carrosserieën en apparatuur, waardoor de Eurocargo een van de meest flexibele voertuigen in zijn klasse is. In feite zijn er meer dan 11.000 combinaties van Eurocargo, zodat klanten het perfecte voertuig voor hun missie kunnen specificeren, hoe gespecialiseerd ook.

IVECO Services: voor een complete mobiliteitsoplossing op maat van de klant

De nieuwe Eurocargo wordt geleverd met een holistische dienstenportfolio die is ontwikkeld om de productiviteit en winstgevendheid van de bedrijven van de klanten te verbeteren door de beschikbaarheid en efficiëntie van de voertuigen, de veiligheid van de chauffeurs en de bescherming van het milieu te maximaliseren. Het doel is om klanten een complete mobiliteitsoplossing te bieden die perfect aan hun eisen voldoet.

Uptime-services zijn ontworpen om de stilstandtijd van het voertuig te minimaliseren door ongeplande stilstandn te voorkomen via realtime monitoring, diagnose op afstand en onderhoudsschema's. Productiviteits- en efficiëntiediensten helpen klanten hun brandstofverbruik te verminderen, routes te optimaliseren en hun rijstijl te verbeteren. Driver Care en Safety & Security services zijn ontworpen om een veiligere rijstijl te bevorderen, de prestaties van de bestuurder te controleren en hun veiligheid te verhogen, terwijl Parts & Accessories een uitgebreid aanbod bieden om het voertuig aan te passen. Daarnaast biedt IVECO CAPITAL klanten een uitgebreide financiële oplossing inclusief financiering, leasing en verzekeringsdiensten op alle markten.

IVECO heeft ook diensten voorgebundeld op basis van zijn ervaring, te beginnen met het Start Pack, dat ontworpen is om het leven aan boord te vereenvoudigen met het IVECO ON klantenportaal om het voertuig te monitoren en de efficiëntie van het wagenpark te optimaliseren, Uptime Monitoring & Management om de uptime van de aangesloten Eurocargo te maximaliseren en de nieuwe Easy Cargo App om het leven van de bestuurder gemakkelijker te maken. Het Driver Assistance Pack garandeert nog eens 2 jaar IVECO Driver Pal en Tom Tom Live diensten.

De klant kan de serviceoplossing aanpassen met een keuze uit premium pakketten. Het Safety Pack biedt naast IVECO ON Plus het Professional Safety Report om de rijstijl te evalueren en te verbeteren. Het Productivity Pack omvat IVECO ON Plus, dat ADAS-afstandsbediening en updates voor voertuiggeolocatie toevoegt, en Web API waarmee de klant zijn eigen wagenparkbeheersysteem kan gebruiken om zijn aangesloten IVECO-voertuigen op te nemen.

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

Noodzakelijke cookies (zijn nodig voor de correcte werking van de website)


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen