IVECO MY24 Electric Range

17/11/2023

IVECO ondersteunt klanten op de weg van elektromobiliteit met zijn IVECO S-eWay en eDaily
reeksen

  • IVECO presenteert een zwaar en licht elektrisch aanbod met de eerste volledig door IVECO geproduceerde elektrische truck voor zwaar gebruik, de S-eWay, en de verbeterde eDaily
  • De heavy-duty IVECO S-eWay heeft een actieradius tot 500 km en een snellaadcapaciteit van 350 kW en biedt daarmee een oplossing voor regionale toepassingen en een groot deel van de 4x2 vorkheftrucks voor beroepsdoeleinden
  • Nieuwe cabinetechnologie met volledig digitaal cluster en geïntegreerd infotainment voor zowel de IVECO SeWay als de eDaily
  • eDaily kan nu worden uitgerust met 4 batterijpakketten (148kWh) voor een actieradius tot 240 km op een chassiscabine van 7,2 ton GVW, waardoor deze geschikt is voor professionele opdrachten
  • ePTO op eDaily supercharged tot de beste in zijn klasse 50kW voor ultiem boordvermogen voor speciale toepassingen


IVECO is al lang een pionier op het gebied van alternatieve brandstoffen en helpt klanten hun efficiëntie te
verbeteren en tegelijkertijd hun uitstoot te verlagen. Elektrische voertuigen zijn een belangrijk element in de multienergieaanpak om de weg naar nuluitstoot in te slaan met oplossingen die niet ten koste gaan van de winstgevendheid van de klant of de productiviteit van het bedrijf. Dat is wat de nieuwe IVECO S-eWay - de eerste volledig door IVECO geproduceerde elektrische zware vrachtwagen - en de verbeterde eDaily bieden.

De wereld is getuige van een snelle overgang naar elektrische mobiliteit en de bedrijfswagensector is een essentieel onderdeel van deze ontwrichtende verandering. De verkoop van elektrische vrachtwagens verdrievoudigt sinds 2019 en zal naar verwachting blijven stijgen. Een ondersteunend ecosysteem is essentieel om de opschalingsfase van eMobility mogelijk te maken en aan de marktvraag te voldoen. Daarom heeft IVECO zijn eMobility serviceportfolio uitgebreid met oplossingen die specifiek zijn ontworpen voor batterij-elektrische voertuigen (BEV): een innovatieve combinatie van producten, diensten en bedrijfsmodellen om klanten die verstappen op elektrisch vervoer volledig te ondersteunen.

IVECO gaat verder om de toegang tot de groene transitie te vergemakkelijken met de introductie van de innovatieve start-up GATE, een all-inclusive pay-per-use formule voor de verhuur op lange termijn van  roene bedrijfsvoertuigen.

IVECO S-eWay is 'van nature elektrisch' en klaar voor zware taken

De volledig elektrische IVECO S-eWay is geschikt voor een uitgebreide reeks missies, zoals hub-to-hub of hubto- city, en heeft een bereik tot 500 km. Dit voertuig wordt aangedreven door een innovatief batterijsysteem dat bestaat uit negen 82kWh batterijen met een totaal vermogen van 738kWh.

Met snelladen tot 350kW kan S-eWay 80% van de SOC-batterij opladen in 90 minuten. Deze accu's zijn getest in echte omstandigheden, met extreme temperaturen van -30 tot +50°C om het geavanceerde thermische beheersysteem te perfectioneren.

De 4x2 S-eWay-trekker wordt aangedreven door een eAxle met dubbele motor van FPT Industrial, het zustermerk van IVECO dat gespecialiseerd is in geavanceerde aandrijflijntechnologieën, en levert een continu vermogen van 480 kW en een koppel van 1.800 Nm. De eAxle levert niet alleen de beste dynamische prestaties in zijn klasse, maar dankzij het compacte ontwerp kunnen alle batterijmodules in het chassis worden ondergebracht, zodat er geen 'rugzak' op de cabine nodig is. Dankzij deze verpakking kunnen IVECO S-eWay bestuurders optimaal profiteren van de lengte van de oplegger en de draaicirkel minimaliseren. Zes regeneratieve modi helpen de efficiëntie te maximaliseren en geven de bestuurder meer controle over het  gedrag van de aandrijflijn.

De ruime cabine is voorzien van indrukwekkende opbergruimtes, een focus op ergonomie en een reeks technologische voorzieningen. Een groot 12,8 inch digitaal bestuurdersdisplay is ontworpen om alleen de meest relevante informatie te tonen om de cognitieve belasting te verminderen.

Een toonaangevend 17-inch infotainmentdisplay biedt een rijke gebruikersinterface die gemakkelijk te navigeren is dankzij de grotere pictogrammen. Een navigatiesysteem specifiek voor zware vrachtwagens toont de routebeperkingen op basis van aanhangwagengewicht, laadgrootte en classificatie van gevaarlijk materiaal.

eDaily 'meer dan elektrisch' heeft nu 50kW ePTO en vierde batterijoptie voor extra veelzijdigheid

eDaily staat bekend om zijn innovatieve modulaire batterijtechnologie, die een actieradius tot 400 km mogelijk maakt bij reëel gebruik in de stad, en een vierde batterij kan nu worden geconfigureerd op 72C 7,2 ton GVW 5100mm chassis cabine modellen. De uitbreiding van de accucapaciteit tot 148 kWh maakt een actieradius tot 240 km mogelijk. IVECO eDaily-modellen met drie of vier accu's kunnen ook snellerb worden opgeladen met een 115kW-snellaadcapaciteit, waardoor de actieradius van 100 km in slechts 20 minuten kan worden bereikt. Bovendien krijgen de chassis cabine voertuigen de flexibiliteit van een optionele aan de zijkant gemonteerde laadpoort om het gemak voor de bestuurder te optimaliseren.

De ongeëvenaarde ePTO-mogelijkheden van 15 kW van de eDaily zijn ook uitgebreid en bieden nu een
uitzonderlijk vermogen van 50 kW in hoogspannings- en mechanische ePTO-vormen. Deze aanzienlijke toename in vermogen kan nu een zero-emissie oplossing bieden voor apparatuur die wordt gebruikt in veeleisende gespecialiseerde missies zoals het reinigen van kolken, brandbestrijding, sneeuwploegen, afvalinzameling en nog veel meer.

De IVECO eDaily 42S met een GVW van 4,25 ton kan nu worden uitgerust met AIR-PRO Pneumatische vering, waarmee met een rijbewijs 'B' kan worden gereden - gebaseerd op de nationale implementatie van de Europeseb regelgeving. Deze unieke continu dempende ophanging zorgt voor een soepele rit en vermindert tegelijkertijd de overhelling van de carrosserie. Een handige eigenschap van AIR-PRO is de geheugenfunctie waarmee de chassishoogte van het voertuig kan worden ingesteld voor het lossen en via de geheugenfunctie kan worden opgeslagen voor herhaalde leveringen.

Net als bij de introductie van een dynamisch digitaal bestuurdersdisplay en een indrukwekkend nieuw multimediascherm, biedt de nieuwe eDaily nu Smart Routing-functies via het nieuwe infotainment of de eDaily Routing-app. Hiermee kan de bestuurder de voorspelde actieradius controleren, waarbij het systeem adviseert wanneer tussentijds moet worden opgeladen, rekening houdend met de route en de geschatte actieradius via Artificial Intelligence.

De functionaliteit is ook uitgebreid zodat chauffeurs en wagenparkbeheerders efficiënter kunnen werken met eRemote-besturingselementen waarmee de instellingen van het voertuig op afstand kunnen worden beheerd via de Easy Daily App of via het IVECO ON-portaal. De wagenparkbeheerder kan op afstand de status van voertuigfuncties controleren, zoals de Hi-Matic instellingen en de Eco-modus, en deze vergrendelen om een maximale brandstofefficiëntie tijdens het rijden te garanderen. Deze functie maakt het nu mogelijk om de ADASinstellingen op afstand te bedienen om de actieve en passieve veiligheid van het voertuig te garanderen.

GATE: het complete ecosysteem van diensten voor een soepele overgang naar elektrische mobiliteit

Het Green & Advanced Transport Ecosystem (GATE) van IVECO, dat in juli 2023 in Italië als proefproject werd gelanceerd, biedt een all-inclusive formule op basis van betalen per gebruik voor de verhuur op lange termijn van groene bedrijfsvoertuigen, die beschikbaar zullen zijn voor eDaily en IVECO S-eWay. Het is een echt ecosysteem van diensten die worden aangeboden in drie pakketten - Easy, Energy en eManager - met oplopende dekkingsniveaus, elk gebundeld met opties voor laadstations en oplossingen op maat. De innovatieve pay-peruse formule stelt klanten in staat om hun gebruik van het voertuig te voorspellen en dienovereenkomstig te betalen, waarbij ze overstappen van een vast maandelijks bedrag naar een op maat gemaakt aanbod met Premium diensten. IVECO begint in 2024 met de uitbreiding van GATE naar nieuwe landen met als doel geleidelijk alle Europese markten te dekken.

IVECO Services: voor een complete mobiliteitsoplossing op maat van de klant

De IVECO S-eWay en eDaily worden geleverd met een holistische dienstenportfolio die ontwikkeld is om de productiviteit en winstgevendheid van de bedrijven van klanten te verbeteren door de beschikbaarheid en efficiëntie van de voertuigen, de veiligheid van de bestuurder en de bescherming van het milieu te maximaliseren. Het doel is om klanten een complete mobiliteitsoplossing te bieden die perfect aan hun eisen voldoet.

eMobility-diensten zijn ontworpen om de overgang naar elektrische mobiliteit te vergemakkelijken door de productiviteit te verhogen, de TCO te verlagen en de actieradius en energie-efficiëntie van het voertuig te maximaliseren. Uptime-diensten zijn erop gericht de stilstandtijd van het voertuig te minimaliseren door ongeplande stilstand te voorkomen via realtime monitoring, diagnose op afstand en onderhoudsschema's. Productiviteits- en efficiëntiediensten helpen klanten om het brandstofverbruik te verminderen, routes te optimaliseren en de rijstijl te verbeteren. Driver Care en Safety & Security services zijn ontworpen om veiliger rijgedrag te bevorderen, de prestaties van bestuurders te controleren en hun veiligheid te vergroten. Onderdelen & accessoires bieden een uitgebreid aanbod voor het aanpassen van het voertuig. Daarnaast biedt IVECO CAPITAL klanten een uitgebreide financiële oplossing inclusief financiering, leasing en verzekeringsdiensten in alle markten.

IVECO's modulaire aanpak van zijn dienstenaanbod maakt het voor klanten gemakkelijker om de diensten af te stemmen op hun specifieke behoeften. IVECO heeft ook een aantal diensten voorgebundeld op basis van zijn ervaring, te beginnen met het eStart Pack, dat is ontworpen om het voertuigbeheer voor klanten te vereenvoudigen met het IVECO ON Klantenportaal om het voertuig te bewaken en de efficiëntie van het wagenpark te optimaliseren, Uptime Monitoring & Management om de verbonden eDaily te maximaliseren en de nieuwe Easy Daily App om het leven van de bestuurder te vergemakkelijken. eDaily klanten kunnen de dienstenoplossing op maat maken met een keuze uit premium pakketten. ePRO omvat de Routing App en eCharge management voor een volledige ondersteuning bij openbaar opladen en het maximaliseren van de voertuigefficiëntie. eFLEET omvat ePRO en rapportage zoals professioneel e-report & safe report om een efficiëntere en veiligere rijstijl te bevorderen.

Deze website gebruikt cookies en scripts om je surfervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

Noodzakelijke cookies (zijn nodig voor de correcte werking van de website)


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Wissen